Orchideeëntentoonstelling in Luttelgeest (Noordoost Polder)

OrchideeëntuinVan dinsdag 11 tot en met zondag 16 maart 2008 organiseert de Orchideeënhoeve in Luttelgeest de tentoonstelling: ‘Orchideeën en hun bijzondere namen’. Er zijn honderden soorten orchideeën te zien en demonstraties verpotten en vermeerderen. Er wordt een diapresentatie gegeven, er komt een plantendokter, er is een voorlichtingsstand over vlinders en orchideeën en er zijn rondleidingen achter de schermen. De Orchideeënhoeve is een tropisch paradijs met tal van orchideeën, gerangschikt in hun natuurlijke omgeving. Daarnaast is er een kwekerij van vier voetbalvelden groot, waar orchideeën voor de export worden klaargemaakt. Luttelgeest ligt de Noordoost Polder, ten oosten van Emmeloord. 


 

Leden van de Nederlandse Orchideeën Vereniging vertellen hoe de bloemen aan de bijzondere namen en bijnamen komen, hoe de Vanilleorchidee de zoete smaakstof produceert en waarom de bloemen worden geassocieerd met een krachtig liefdesleven. Voor de kinderen is er een springkussen, een grimeur en tijdens het weekend kunnen de kids orchideeën schilderen. De deuren zijn open van 9.00 tot 18.00 uur, zondag van 11.00 tot 18.00 uur. De toegang kost € 7,= en € 6,= voor 65plussers; kinderen tot 10 jaar mogen gratis mee.
In april opent de Orchideeënhoeve een Vlindervallei met duizenden vlinders die vrij rondfladderen. ‘Orchideeën zijn net stilzittende vlinders en vlinders zijn net fladderende orchideeën: daarom vinden wij dit een perfecte combinatie’, staat op de website van de hoeve. Zie ook ‘Holland Flowers Festival‘.

Lees ook:Vlindertuin in Orchideeën Hoeve Noordoost Polder
Lees ook:Arnhem: tropische vlinders ontsnapt uit Burgers’ Zoo
Lees ook:KidzPop in Brabanthallen Den Bosch
Lees ook:Crea Weekend in Rijswijk
Lees ook:Poppenhuizen en Mineralenbeurs in Rijswijk

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Orchideeëntentoonstelling in Luttelgeest (Noordoost Polder)

  1. Pingback: Vlindertuin in Orchideeën Hoeve Noordoost Polder | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>