Vlindertuin in Orchideeën Hoeve Noordoost Polder

vlinderOp vrijdag 4 april 2008 opent Ed Nijpels de grootste vlindertuin van Nederland in de Noordoost Polder: in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest, ten oosten van Emmeloord. Op een oppervlakte van 1500 vierkante meter fladderen duizenden vlinders door een vallei, langs rotswanden, over beekjes en tussen bloeiende planten door. Thomas Maarssen van de Orchideeën Hoeve vindt de vlindertuin ‘een logische stap: orchideeën zijn net stilzittende vlinders en vlinders zijn net fladderende orchideeën.’

vindertuinDe Hoeve importeert 70 % van de poppen uit Costa Rica; de rest komt van een vlinderkweker in Engeland, die ook vlinders uit Afrika, de Filippijnen, Thailand en Maleisië kweekt. Wekelijks komen nieuwe poppen aan: die worden in speciaal daarvoor gebouwde poppenkasten geplaatst. Iedere dag gaan er poppen open, kruipen vlinders naar buiten en laat een medewerker de vlinders in de Vlindervallei los. Sommige vlinders leven een paar dagen, andere maanden. De Orchideeën Hoeve is het hele jaar geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur, zondag van 11.00 tot 18.00 uur. De entree bedraagt € 8,50, 65+ € 7,50 en kinderen van 5 tot en met 10 jaar € 3,50. Kinderen tot 5 jaar mogen gratis mee naar binnen.

 

Lees ook:Orchideeëntentoonstelling in Luttelgeest (Noordoost Polder)
Lees ook:Arnhem: tropische vlinders ontsnapt uit Burgers’ Zoo
Lees ook:Pop-Beer-Hobby Festival Alkmaar
Lees ook:Poppen –en berenbeurs in Ahoy
Lees ook:Vlinder mee: atalanta ook dit jaar meest geteld tijdens Tuinvlindertelling 2017

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Vlindertuin in Orchideeën Hoeve Noordoost Polder

  1. ky zwaan

    Een geweldige belefenis. Prachtige orchideen en de vlindertuin is top. We hebben werkelijk genoten en prachtige foto’s gemaakt.

      /   Reply  / 
    1. Bas Voorwinde

      Ky Zwaan, We zijn naar jou op zoek naar aanleiding van de VPRO-serie “In het land van de Verzamelaars”. Bent u die Ky Zwaan? Als u contact zou willen opnemen via [email protected] of 06-24351833. Dank u vriendelijk!
      Groet
      Bas Voorwinde

        /   Reply  / 
  2. Theo Meijer

    U bedoelt : belevenis + orchideeën

      /   Reply  / 
  3. k.laan

    Ik vind ondanks de korting want ik ben 70jaar de entree toch nog erg hoog.
    Daarbij komt dat ik bijna 2 uur moet rijden met de auto want met openbaar vervoer ben ik aan tijd zowat het dubbele kwijt.
    Het is voor ons haast niet te doen want met de auto rijden we ook niet voor niets.
    En dan koop je in het restaurant een kopje koffie en dan moetje toch naar buiten om daar een broodje uit eigen zak te nuttigen.
    Dus tel uit je winst eendagje orchideeentuin+ de vlindertuin en al het andere en de reis.
    Dus van u toch een reactie wij wonen in Veenendaal

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>