Floralia in Nieuwe Niedorp – zaterdag 17 en zondag 18 september

IMG_20160522_120704Zaterdag 17 en zondag 18 september beleeft Nieuwe Niedorp, een Noord-Hollands dorp in de gemeente Hollands Kroon, in de westelijke regio van West-Friesland, voor de 86e keer de Floralia, een jaarlijks feest met drie F’s: Fun, Flowers & Fantasy. De inwoners van het dorp doen ieder jaar hun best om in hun voortuinen de prachtigste bloemmozaïeken met kleurrijke dahlia’s te maken, die ‘s avonds feeëriek verlicht zijn. Dit jaar werkten de deelnemers voor het eerst met een thema: wereldsteden.

Zie ook: Eropuit in september

Een vijfkoppige jury beoordeelt de werkstukken van de 45 deelnemers en bezoekers kunnen hun stem uitbrengen voor de publieksprijs. Het hele weekend is de Dorpsstraat het domein van straattheater, muzikale optredens en horecapunten.  Op het terrein van Bloembinderij Pimpernel staat zondag de Horeca Floralia Fair. Het evenement is zaterdag van 15.00 tot 22.00 uur te bezoeken, zondag van 10.00 tot 22.00 uur. Toegang kost 5 euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. In de entreeprijs zit inbegrepen: gratis parkeren bij Winkelhart Niedorp, een gratis pendelbus terug naar het parkeerterrein, een sfeervolle wandeling langs de werkstukken, met muziek en straattheater.

Lees ook:Keidagen Lochem 2012
Lees ook:Luchtmachtdagen 2016 op Vliegbasis Leeuwarden – 10 en 11 juni
Lees ook:Bloemendagen Limmen
Lees ook:Keltfest Dordrecht 2013
Lees ook:Almere Haven Festival: vrijdag 2 t/m zondag 4 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>