Luchtmachtdagen 2016 op Vliegbasis Leeuwarden – 10 en 11 juni

IMG_20160524_150646De Koninklijke Luchtmacht organiseert dit jaar de Luchtmachtdagen op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni op Vliegbasis Leeuwarden. De dagen draaien om Operatie Luchtsteun: naast spectaculaire vliegshows kan de bezoeker een beeld krijgen van hoe de luchtmacht ons beschermt. Op de grond zijn veel toestellen te bewonderen in de Static Show en in speciaal ingerichte ruimtes, de shelters, worden de verschillende kanten van de luchtmacht getoond.

Update: Zaterdag topdrukte, organisatie: ‘Kom niet meer’

Luchtmachtpersoneel staat klaar om vragen te beantwoorden. Daarnaast kunnen bezoekers een stormbaan en een klimtoren bedwingen, aan een speurtocht meedoen en andere challenges aangaan. De vliegshows vormen voor menig bezoeker het hoogtepunt. De dagen voor de Luchtmachtdagen arriveren de deelnemers van de vliegshows, oefenen hun show en worden beoordeeld of hun stunts veilig genoeg zijn. Onder de deelnemers bevinden zich het Nederlandse Apache demoteam, de Britse Red Arrows en de Italiaanse Frecce Tricolore. Voor het eerst aanwezig is de Nederlandse F-35. Aansluitend aan de vliegshow en op zondag 12 juni vertrekken tussen 10.00 en 15.00 uur een aantal deelnemers.

Vanaf de parkeerplaatsen en het treinstation Leeuwarden rijden gratis pendelbussen van en naar de vliegbasis. Voor het instappen in de bus, bij de fietsenstalling en bij de ingang zijn er tassencontroles en wordt preventief gefouilleerd. Het terrein is beide dagen van 8.00 tot 18.00 uur geopend. De vliegshow beginnen beide dagen om 9.00 uur en eindigen rond 17.00 uur. De toegang is gratis. Op het terrein zijn eet- en drinkgelegenheden; betalen kan alleen met consumptiemunten, te koop bij vrijwel alle horecapunten. Aan het eind van de dag kunnen maximaal 5 consumptiemunten per persoon worden ingeruild voor contant geld.

Lees ook:Luchtmachtdagen Volkel
Lees ook:Luchtmachtdagen 2014: Operatie Luchtsteun
Lees ook:Luchtmachtdagen Gilze-Rijen
Lees ook:Luchtmachtdagen 2011 in Leeuwarden
Lees ook:Luchtmachtdagen 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>