Luchtmachtdagen 2014: Operatie Luchtsteun

IMG_20160524_150646Vrijdag 20 en zaterdag 21 juni vinden op de militaire vliegbasis Gilze-Rijen (tussen Tilburg en Breda) de Luchtmachtdagen plaats (2016: klik hier). Met Operatie Luchtsteun laat de Koninklijke Luchtmacht zichzelf ‘van binnenuit zien’, met tweedagen lang steun vanuit de lucht. De vliegbasis is beide dagen van 8.00 tot 18.00 uur open voor het publiek. Donderdag 19 juni is er een speciale spottersdag van Spottersvereniging Gilze-Rijen Aviation Society (GRAS).

Tijdens de Luchtmachtdagen zijn vliegshows van Nederlandse en buitenlandse vliegtuigen te zien. Op de grond zijn veel vliegtuigen van dichtbij te bekijken (de ‘static show’). Het blijft niet bij kijken alleen: je kunt zelf dingen doen, zoals een stormbaan uitproberen, alles te weten komen over missies in het buitenland of binnenstappen in de nagebouwde Forward Operating Base. Zaterdag deelt astronaut André Kuipers handtekeningen uit. Vanaf NS-station Tilburg-Reeshof rijden gratis pendelbussen naar de vliegbasis. De intercity Den Haag-Venlo maakt op deze dagen een extra stop op dit station.

Lees ook:Luchtmachtdagen 2011 in Leeuwarden
Lees ook:Luchtmachtdagen Gilze-Rijen
Lees ook:Luchtmachtdagen Volkel
Lees ook:Vliegbasis Leeuwarden komende dagen eldorado voor vliegtuigspotters
Lees ook:SPAR NK Cross 2009 in Rijen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>