Nederlandse Dansdagen: 7-9 oktober in Maastricht

IMG_20161011_155255Vrijdag 7 tot en met zondag 9 oktober vindt in Maastricht de 19e editie plaats van de Nederlandse Dansdagen. Het festival toont in één weekend de top van de Nederlandse dans in al haar verschijningsvormen. Van urban dance en avant-garde tot moderne dans en klassiek ballet. Toonaangevende gezelschappen, zoals Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater en Scapino Ballet Rotterdam en het beste van jong choreograferend Nederland presenteren spraakmakende voorstellingen (bron: persbericht).

Kloppend hart is Theater aan het Vrijthof, maar het programma speelt zich af op meer (bijzondere) locaties in de stad, met premières, succesvoorstellingen, open studio’s en exposities. Hoogtepunt is het jaarlijkse Feest van de Nederlandse Dans, zaterdagavond in Theater aan het Vrijthof, ook de locatie voor de openingsavond met de uitreiking van de jaarlijkse dansprijzen. Bijzonder deze editie is de festivalproductie Distinguished Dreams, waarin bekende singer-songwriters en aanstormend choreografisch talent het podium delen. Tickets: zie website.

Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2017 in Maastricht
Lees ook:Nederlandse Dansdagen in Maastricht, spin-off in Zwolle
Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2012 in Maastricht
Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2013
Lees ook:Nederlandse Dansdagen Maastricht 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>