Nederlandse Dansdagen 2013

Vrijdag 4 tot en met zondag 6 oktober 2013 vindt in Maastricht de 16e editie plaats van de Nederlandse Dansdagen (2014: klik hier), ‘hét festival bij uitstek om in één weekend tijd het rijke aanbod van de Nederlandse dans te ervaren’, met de belangrijkste dansmomenten van het afgelopen seizoen en de nieuwste ontwikkelingen in de dans. Van klassiek ballet tot urban dance, van gerenommeerde choreografen tot aanstormend talent. Voorstellingen vinden plaats op verschillende locaties in Maastricht. Festivalhart is Theater aan het Vrijthof, met voorstellingen en de festivalbalie.

Publiek, dansers, studenten en makers treffen elkaar bij de voorstellingen, op feestjes, bij de randprogrammering en op meeting points.  Hoogtepunt van het festival is het Feest van de Nederlandse dans op zaterdag in Theater aan het Vrijthof. Op deze avond worden de Zwanen uitgereikt, de dansprijzen van de VSCD (Vereniging van Schouwburg en Concertgebouw Directies) voor de meest indrukwekkende dansproductie en de meest indrukwekkende dansprestatie, het werk van Nederlandse dansers en choreografen.

Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2012 in Maastricht
Lees ook:Nederlandse Dansdagen Maastricht 2011
Lees ook:Nederlandse Dansdagen Maastricht
Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2010 in Maastricht
Lees ook:Nederlandse Dansdagen: 7-9 oktober in Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>