GOGBOT Festival Enschede 2016 – donderdag 8 t/m zondag 11 september

IMG_20160531_135302Donderdag 8 tot en met zondag 11 september vindt in Enschede de twaalfde editie plaats van het GOGBOT Festival, een multimedia-festival dat kunst en technologie met elkaar verbindt. BOT verwijst naar de voorliefde voor robots en GOG naar Vincent van Gogh en gogo (een beetje gek). Sinds 2004 wordt de binnenstad getransformeerd tot een cyberkermis, met performances, installaties, tentoonstellingen lezingen en feesten.

Zie ook: Eropuit in september en Magneet Festival Amsterdam

Na ‘Singularity’ als thema in 2010 groeide de aandacht voor kunstmatige intelligentie snel en stonden ook technologische ontwikkelingen niet stil. Singularity is de theorie dat zelfdenkende machines binnen enkele decennia de biologische mens overheersen. Dit keer ligt de focus op ‘Post-singularity’: hoe ziet de wereld eruit als de amchines daadwerkelijk de macht over de mens hebben overgenomen. GOGBOT vindt op verschillende plekken in de stad plaats, met als hoofdlocatie de Oude Markt.  In 2011 won GOGBOT de Nationale Innovatie Award van dat jaar. Het festival was te gast op soortgelijke multimedia-festivals in Berlijn. New York. Tokio, Mumbai en Moskou.

Lees ook:GOGBOT 2017 in Enschede
Lees ook:Tien finalisten Post-Fossil City Contest exposeren ideeën voor de stad van de toekomst
Lees ook:GOGBOT 2012 in Enschede
Lees ook:Kunst in het Volkspark Enschede
Lees ook:GOGBOT Festival Enschede 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>