Festival Classique verhuist dit jaar van Den Haag naar Scheveningen

IMG_20160531_143643Het Haagse klassieke muziekfestival Festival Classique viert haar honderdste verjaardag en verhuist dit jaar van de Haagse binnenstad naar Scheveningen. Dit jaar geen concert op de Hofvijver, maar een opera aan zee. Van vrijdag 10 tot en met zondag 19 juni staan er concerten en voorstellingen met klassieke muziek in het Kurhaus, op de Pier en de boulevard op het programma.

Zie ook: Noordwijk Opera aan Zee

Het Residentie Orkest is een van de niet weg te denken onderdelen van het festival: het orkest staat vier keer in het Kurhaus. De NTR doet zaterdag live verslag van het concert, om 20.20 uur op NPO 2. Een van de vier voorstellingen van het residentie Orkest is Opera by the Sea, een afwisselend programma met repertoire uit meerdere opera’s. Daarnaast is er Bach at the Boulevard en klinkt muziek van Bach op verschillende plekken langs de boulevard. Vast onderdeel is het programma voor kinderen en zelfs baby’s. Tijdens het festival zijn er ook gratis activiteiten, onder meer rond de Palace Promenade en op de boulevard.

Lees ook:Festival Classique 2010 in Den Haag
Lees ook:Festival Classique 2015 in Den Haag
Lees ook:Festival Classique 2012 in Den Haag
Lees ook:Amsterdam: Opera Foreward Festival – tot en met 31 maart
Lees ook:Festival Classique Den Haag 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>