Festival Classique 2015 in Den Haag

IMG_20161012_171834Dit jaar strijkt Festival Classique van donderdag 18 tot en met zondag 21 juni voor de negende keer neer op de Haagse Hofvijver (2016: klik hier). Festival Classique heeft het stoffige imago van zich afgeschud en treedt buiten de klassieke comfort-zone om zoveel mogelijk mensen op een ontspannen manier kennis te laten maken met klassieke muziek (bron: persbericht).

Zie ook: Volvo Ocean Festival Haven Scheveningen

De voorstellingen combineren muziek, theater, dans en film tot bijzondere belevenissen, met klassieke muziek als rode draad. Het zijn daarbij allemaal unieke producties die speciaal voor het festival zijn gemaakt: voorstellingen die nergens anders te zien zijn. Het absolute hoogtepunt is Hét Hofvijverconcert op vrijdag en zaterdag, waarbij het volledige Residentie Orkest een optreden geeft vanaf het drijvende podium op de Hofvijver. Dit jaar werkt het orkest samen met het internationale dansgezelschap Club Guy & Roni aan een show met het thema ‘Sparks’.

Op het programma staan werken van Fauré, Tsjaikovski, Kodály, Stravinsky en Adams. Het orkest zal onder leiding staan van de jonge dirigent Joshua Weilerstein die in korte tijd uitgroeide tot een van de meest gevraagde dirigenten van het seizoen. Net als voorgaande jaren wordt het concert live uitgezonden door de AVROTROS, op zaterdag van 21.00 tot 22.15 uur op NPO 2.

Lees ook:Festival Classique 2012 in Den Haag
Lees ook:Festival Classique verhuist dit jaar van Den Haag naar Scheveningen
Lees ook:Hofvijverconcert – hoogtepunt Festival Classique Den haag
Lees ook:Den Haag Festival Classique
Lees ook:Festival Classique Den Haag 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>