Hofvijverconcert – hoogtepunt Festival Classique Den haag

IMG_20161012_171834Vrijdag 18 juni begint in de 8e editie van Festival Classique in Den Haag (2015: klik hier). Tot en met zondag 22 juni zijn er tal van concerten, voorstellingen en workshops in de Hofstad. Hoogtepunt is het Hofvijverconcert op een drijvend ponton in de Hofvijver, pal voor het Mauritshuis. Dat museum wordt op 27 juni door de koning heropend. Reden voor het Residentie Orkest om dit jaar een ode te brengen aan de Hollandse meesterwerken die het Mauritshuis rijk is.

Ook Het Nationale Toneel werkt aan het concert mee, net als een aantal dansers. Het concert duurt een uur, vindt vrijdag en zaterdag tweemaal plaats en wordt zaterdag om 21.35 uur uitgezonden op Nederland 2. Een ander populair onderdeel is ‘De Nach van Bach’ op vrijdag en zaterdag (op beide avonden uitverkocht). Maar er is veel meer klassieke muziek te beluisteren, op verschillende plekken in de Hofstad, met het Plein als kloppend hart: het ‘Festivalplein’.

Klassieke muziek heeft de laatste jaren zijn stoffige oude jas af wegen te werpen en is hip geworden, mede door het Festival Classique, met korte concerten, unieke locaties en voorstellingen voor bezoekers van alle leeftijden. Pasgeboren baby’s tot stokoude muziekliefhebbers kunnen genieten van Babyconcerten, het KinderWaterConcert en het Peuterconcert, Miniconcerten, Jeu de Joules en Typisch Haags. Het muziekfestival maakt deel uit van de The Hague Festivals.

Lees ook:Den Haag Festival Classique 2013
Lees ook:Festival Classique 2015 in Den Haag
Lees ook:Festival Classique verhuist dit jaar van Den Haag naar Scheveningen
Lees ook:Festival Classique 2012 in Den Haag
Lees ook:Den Haag Festival Classique

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>