Festival Classique 2010 in Den Haag

IMG_20161012_171834Vrijdag 18 tot en met zondag 20 juni 2010 vindt in den Haag de 4e editie plaats van Festival Classique als onderdeel van The Hague Festivals (editie 2012: klik hier). De ochtend na Den  Haag Shopping Night geedt Frits Sissing  vrijdag op het Plein om 10.30 uur de officiële aftrap van het Festival Classique met de 3e NK Luchtdirigeren. Met meer dan 250 luchtdirigenten hoopt de organisatie om 11.30 uur een wereldrecord te vestigen. Kloppend hart is net als voorgaande edities het drijvende podium in de Hofvijver. Zaterdagavond zendt de AVRO vanaf 20.15 uur het jaarlijkse Hofvijverconcert van het Residentie Orkest live op tv.

 

Dit jaar met meesterwerken van Prokofiev, Bernstein en Ravel, gecombineerd met dans door onder andere het Internationaal Dans Theater. Zondagochtend vanaf 11.00 uur verzorgt de Marinierskapel een speciaal KinderWaterConcert, geïnspireerd op ‘Verhalen van de Boze heks’ van kinderboekenschrijfster Lottie Hengelman. Net als vorig jaar sluit het festival af op de Hofvijver met een avond opera onder de Haagse sterrenhemel, dit jaar met een uitvoerige selectie uit Gerswins ‘Porgy & Bess’. Ook elders in de stad klinkt muziek, onder andere miniconcerten en workshops op het Plein, vrijdag de ‘Nach van Bach’ in het Hofkwartier, Kerkenpad en ‘Typisch Haags’. Vrijdag 18 juni brengt de AVRO live verslag uit van het jaarlijkse Edison Klassiek Gala, dit jaar vanuit het Scheveningse Kurhaus.

Lees ook:Festival Classique 2012 in Den Haag
Lees ook:Den Haag Festival Classique 2013
Lees ook:Festival Classique Den Haag 2011
Lees ook:Den Haag Festival Classique
Lees ook:Festival Classique verhuist dit jaar van Den Haag naar Scheveningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>