Stripdagen Haarlem – 3 t/m 12 juni

IMG_20160508_202209Vrijdag 3 tot en met zondag 12 juni vindt de 13e editie van de tweejaarlijkse Stripdagen Haarlem plaats. Het grootste stripfestival van Nederland is dit keer flink uitgebreid; van drie naar tien dagen. Nederlandse stripmakers maken zich op voor de dagen: er verschijnen veel nieuwe albums.

Het zwaartepunt ligt in beide weekenden, met als vanouds in het eerste weekend de beurs in de Philharmonie en op de Grote Markt. Op de eerste zaterdag is er een groot festival in Het Patronaat. Tijdens het openingsfeest op vrijdagmiddag brengt PostNL een postzegelvel in roulatie met Olivier B. Bommel en Tom Poes, naar aanleiding van het 75-jarig bestaan van Tom Poes. In de tussenliggende week is er meer ruimte voor lezingen, presentaties en andere evenementen in de hele stad. Zaterdag 11 juni is er in De Toneelschuur een spetterend slotfeest, met cross-overs tussen muziek en strips. Zondag 5 juni vindt voor de negende keer de Letterenloop plaats, een ‘literair loopfestijn’ met start en finish op de ijsbaan. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel.

Lees ook:Marten Toonder Jaar begint met musical Tom Poes
Lees ook:Stripfestival Breda 2011
Lees ook:Stripdagen Gorinchem 2012
Lees ook:Stripdagen Haarlem 2010
Lees ook:Groei & Bloei Nationale Tuinweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>