Stripfestival Breda 2011

Vrijdag 8 tot en met zondag 11 september 2011 vindt in Breda het Strip Festival plaats in het Chassé Theater, het Graphic Design Museum en het Centrum voor Beeldcultuur (2013: klik hier). Hart van het festival is de Stripbeurs in het Chassé Theater, met standhouders, uitgevers en tekenaars, maar ook attracties voor het hele gezin, zoals kindervertier, workshops, presentaties en stripveilingen. 

Het theater is zaterdag en zondag open van 10.00 tot 17.00 uur. In het Grafic Design Museum is onder meer Comic, Hotpix & Tragix te zien, een overzichtstentoonstelling van striptekenaar Peter Pontiac. Vrijdag ontvangt hij in de Grote Kerk van Breda de Marten Toonderprijs, een Oeuvreprijs die wordt uitgereikt aan een tekenaar die veel heeft betekend voor de Nederlandse cultuur. De prijs is genoemd naar Marten Toonder, de geestelijk vader van Tom Poes en Olie B. Bommel. Zaterdag en zondag verkopen striptekenaars eigen werk in het museum op de KunstStripBeurs.

Lees ook:Stripfestival Breda 2013
Lees ook:Tekenaar ‘Jan, Jans en de kinderen’ (Jan Kruis) overleden
Lees ook:Zaterdag 10 en zondag 11 oktober: Stripfestival Breda
Lees ook:Stripfestival Breda 2017
Lees ook:Stripfestival Breda 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>