Woensdag 18 mei: De Doelen Rotterdam viert 50e verjaardag

IMG_20160609_123022Woensdag 18 mei bestaat de Rotterdamse concertzaal De Doelen vijftig jaar: dat wordt gevierd met een jubileummaand. De opening van De Doelen in 1966 had een sterk symbolisch karakter: het was het eerste gebouw tijdens de wederopbouw dat niet specifiek was gebouwd om in te wonen of te werken. Woensdag vindt de Wederopbouwrun plaats met de Rotterdam Running Crew, in samenwerking met Rotterdam viert de stad!

Op het Schouwburgplein voor De Doelen is de wereldpremière Running Concerto, opgedragen aan de duizenden renners. Voor De Doelen is het hele seizoen 2015/16 een julibeumseizoen, maar de grootste focus ligt op mei. Op 11 juni sluit de Berliner Philharmoniker de jubileumprogrammering af. Het orkest was het eerste buitenlandse orkest dat in de Doelen speelde. Niet alleen in het gebouw zelf, maar ook op het Schouwburgplein en het Centraal Station Rotterdam – waar maandag De Trap openging, zijn activiteiten. De Doelen vindt zijn oorsprong in 1697, toen schutterij ‘De Doele’ toestemming kreeg openbare concerten te organiseren: het begin van een muziektraditie van ruim drie eeuwen in de havenstad.

Lees ook:Nieuw metrostation Rotterdam CS geopend
Lees ook:Koninklijk Concertgebouw Orkest 125 jaar
Lees ook:Koning opent nieuwe station Rotterdam Centraal
Lees ook:R’Uitmarkt 2009 Rotterdam
Lees ook:Rotterdamse metrostations tijdelijk omgebouwd tot atletiekbanen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>