Pinkstermaandag 16 mei: opening van ‘de trap’ Rotterdam

rotterdam4Pinkstermaandag 16 mei opent de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb om 14.00 uur ‘de trap‘ naast de hoofdingang van het Centraal Station. De Havenstad viert dit jaar 75 jaar wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Op 14 mei 1940 werd het centrum van de stad door Duitse bombardementen verwoest. Tijdens Rotterdam viert de stad! wordt de balans na 75 jaar opgemaakt.

Om mijlpalen van de wederopbouw te vieren, staat er tot 12 juni een gigantische trap op het Stationsplein, die reikt tot het dak van het Wereldhandelsgebouw, één van Rotterdams iconen uit de wederopbouwtijd. Het gevaarte is 29 meter hoog, telt 180 treden en is gratis te beklimmen. Een hele klim, maar op het dak van het Groothandelsgeobuw wacht een spectaculair uitzicht over de binnenstad. Het gevaarte kan duizend mensen ineens behappen.

Lees ook:Steigertrap op Stationsplein markeert 75 jaar Wederopbouw Rotterdam
Lees ook:Euromast halve eeuw oud
Lees ook:Barry Atsma trotseert hoogtevrees
Lees ook:Enschede: hoogste woontoren Overijssel
Lees ook:‘Rotterdam viert de stad’: 75 jaar wederopbouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>