Prinses Beatrix opent ARTZUID 2015 IN Amsterdam

 @Erik Feenstra
@Erik Feenstra

Vrijdag 22 mei opent prinses Beatrix de vierde editie van start van de internationale beeldenroute ARTZUID. Buurtbewoners richtten stichting ArtZuid en organiseerden in 2009 voor het eerst de sculptuurroute om de buurt – het uitbreidingsplan Zuid van Berlage – te verlevendigen. Tot en met zondag 22 september loopt over de Zuidas, Minervalaan en Apollolaan een 2,5 kilometer lange kunstroute. Onder de titel ‘Een vertelling in beelden’ selecteerden gastcurator Rudi Fuchs en tentoonstellingsmaker Maarten Bertheux opvallende, monumentale werken. De beeldenroute is dag en nacht gratis te bezichtigen (bron: persbericht).

Zie ook: Twente Biennale 2015

Fuchs, kunsthistoricus en voormalige directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam, creëerde 18 ‘podia’ op de route, waar de geselecteerde kunstenaar een eigen podium krijgt dat wordt ingericht met meerdere monumentale beelden. Aan het begin van de Minervalaan tegenover het Hilton Hotel staat een informatiepaviljoen (overdag open). Deelnemende kunstenaars zijn internationale grootheden als Georg Baselitz, Jaume Plensa, Tony Cragg, KAWS, John Chamberlain, Georg Herold en Mommo Paladino. ARTZUID is de tweejaarlijkse tegenhanger van Den Haag Sculptuur, de jaarlijkse sculptuurroute op het Lange Voorhout in Den Haag, die woensdag 20 mei van start ging.

Lees ook:ARTZUID 2013 in Amsterdam
Lees ook:Vijfde editie ARTZUID opent vrijdag 19 mei
Lees ook:Sculpturenroute ARTZUID 2011 in Amsterdam
Lees ook:Massaal scholenbezoek ART ZUID Amsterdam
Lees ook:Den Haag Sculptuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>