Massaal scholenbezoek ART ZUID Amsterdam

I-amsterdam1Wie de beeldenroute ARTZUID 2015 in Amsterdam nog niet gezien heeft, heeft nog drie weken de kans. Zondag 20 september is de laatste dag dat de kunstwerken lang de Apollolaan, Minervalaan en de Zuidas te zien zijn. Tot dusver hebben al meer bezoekers uit binnen- en buitenland de 2.5 km lange beeldenroute bezocht dan twee jaar geleden. De waardering voor deze vierde editie is groot. Gastcurator Rudi Fuchs stelde de tentoonstelling samen met werken van internationaal bekende hedendaagse kunstenaars. Daarmee heeft ARTZUID zich deze zomer een vaste plek op de internationale kunstkalender verworven (bron: persbericht).
Ook op scholen staat de beeldententoonstelling op de agenda. ARTZUID is een attractieve educatieve bestemming. Meer dan 100 scholen uit Amsterdam en de regio maakten al gebruik van het gratis lesmateriaal over ARTZUID en brachten klassikaal een bezoek aan de beeldententoonstelling. Maandag was een topdag, met 100 basisschoolleerlingen van de Cornelis Vrijschool en 133 leerlingen van Havo 4 van het Vechtstede college uit Weesp. Ook de komende weken worden nog honderden scholieren verwacht.
Cintha van Heeswijck: ‘Na de zomervakantie combineren veel scholen een opdracht in het kader van de cultuurles met dit inspirerende culturele uitje. Voor de jeugd is het kijken naar kunst in de openbare ruimte niet vanzelfsprekend. Wandelend langs de beelden, leren ze kijken en worden ze zich bewust van hun leefomgeving. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen.’  ARTZUID,  met 66 beelden van 21 bekende hedendaagse kunstenaars, is tot en met 20 september gratis te bezoeken. Er worden dagelijks rondleidingen gegeven door kunsthistorici. In het Infopaviljoen (hoek Apollolaan/Minervalaan) zijn routekaart en catalogus verkrijgbaar. Informatie over lespakketten voor scholen en rondleidingen is te vinden op de website Artzuid.nl/educatie.

Lees ook:Vijfde editie ARTZUID opent vrijdag 19 mei
Lees ook:Prinses Beatrix opent ARTZUID 2015 IN Amsterdam
Lees ook:ARTZUID 2013 in Amsterdam
Lees ook:Slotbericht ARTZUID 2017
Lees ook:Sculpturenroute ARTZUID 2011 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>