Koningin Máxima en koningin Mathilde openen ‘Vormidable’ op Lange Voorhout Den Haag

IMG_20161012_124824Woensdag 20 mei openen koningin Máxima en koningin Mathilde van België de beeldententoonstelling ‘Vormidable - Hedendaagse Vlaamse Beeldhouwkunst’ op het Lange Voorhout in Den Haag. Ieder jaar richt Den Haag Sculptuur de focus op een ander land. Dit jaar richt de aandacht zich op 20 jaar culturele samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland.

Zie ook: Prinses Beatrix opent ART ZUID

De tentoonstelling is een onderdeel van de manifestatie BesteBuren. Naast het Lange Voorhout is ‘Vormidable’ vanaf 20 mei ook te zien in Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Daar zijn tot en met 25 oktober kleinere werken te zien. De beelden op het Lange Voorhout staan er tot en met 30 augustus. In totaal doen 35 Vlaamse beeldhouwers mee aan de tentoonstelling, van aanstormend talent tot gevestigde namen. Het Vlaams Cultureel Centrum De Brakke Grond in Amsterdam is ‘satellietlocatie’.

Lees ook:Den Haag Sculptuur 2016 op Lange Voorhout: ‘Brazil, Beleza?!’
Lees ook:Den Haag Sculptuur 2014
Lees ook:Prinses Beatrix opent Den Haag Sculptuur 2013: RUSSIA XXI
Lees ook:Den Haag Sculptuur
Lees ook:Vernieuwde boulevard Scheveningen geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>