Vernieuwde boulevard Scheveningen geopend

Zaterdag 7 april hebben minister Schultz-van Haegen en burgemeester Van Aartsen van Den Haag de vernieuwde boulevard van Scheveningen geopend. De boulevard is verbouwd en het strand verbreed om de kustverdediging te versterken. Scheveningen was een zwakke schakels in de Nederlandse kust, maar kan het achterland (inclusief Den Haag) de komende honderd jaar weer beter beschermen tegen de zee. De bouw kostte 80 miljoen euro en duurde 3,5 jaar.

Rijk, provincie, gemeente Den Haag en Hoogheemraadschap Delfland sloegen de handen ineen. Er is een kilometer lange dijk aangelegd met daaroverheen een gloednieuwe boulevard die Scheveningen-haven, -dorp en -bad met elkaar verbindt. In de beeldentuin voor het Museum Beelden aan Zee vond de officiële opening plaats, met een openingsvoorstelling met muziek en dans. In Muzee Scheveningen ging de tentoonstelling ‘Van Strandmuur tot Nieuwe Boulevard’ open: een nieuw panoramaschilderij van de badplaats. Het dertien meter lange schilderij laat zien wat er in veranderd sinds Mesdag in 1881 zijn 120 meter lange Panorama Mesdag schilderde. De expositie is tot en met zondag 23 juni te zien in het museum aan de Neptunisstraat.

Lees ook:Koningin bij opening Holland Dance Festival
Lees ook:Zaterdag 2 december: Opening Ice EXPO en Roetsjbaan op Scheveningen
Lees ook:Cool Event Scheveningen: schaatsbaan gaat later open
Lees ook:Scheveningen moet ‘belangrijkste badplaats van Noordwest-Europa’ worden: boulevard gaat op de schop
Lees ook:Vuurwerkfestival Scheveningen 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>