Flamenco Biënnale 2015

IMG_20160511_184104Vrijdag 16 januari begint de vijfde editie van de Flamenco Biënnale, die tot en met 3 februari wordt gehouden in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven (2017: klik hier). Het tweejaarlijkse festival heeft internationale naam en faam, met de top en voorhoede van de flamenco op het programma. De slotvoorstelling Torobaka in de Stadsschouwburg in Amsterdam belooft een juweeltje te worden: een dansduel tussen twee internationale grootheden. 

Het festival toont de nieuwste ontwikkelingen in de flamenco en gaat allianties aan met andere genres en stijlen, zoals hedendaagse dans en muziek, jazz, klassiek, barok, Indiase en Oosterse muziek. Ruim veertig voorstellingen worden omlijst door een randprogramma voor amateurs en professionals met workshops, masterclasses, lezingen, films en documentaires, jeugd- en amateurvoorstellingen en fototentoonstellingen in Huis Marseille Amsterdam (Dancing Light) en in Institudo Cervantes Utrecht (Un patrimonio con duende).

Lees ook:Flamenco Biënnale 2017 – 13 t/m 29 januari
Lees ook:Flamenco Biënnale 2011
Lees ook:Vierde Flamenco Biënnale
Lees ook:Julidans 2017 in Amsterdam
Lees ook:Flamencobiënnale Nederland 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>