Flamenco Biënnale 2011

De derde editie van de Flamenco Biënnale vindt plaats tot en met zondag 30 januari 2011 in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht (2013: klik hier).  Het tweejaarlijkse festival toont de rijke flamencotraditie en de grote veelzijdigheid met voorstellingen voor zowel jongeren als volwassenen, intieme zangrecitals en muzikale samenwerking met andere genres, lezingen, documentaires, films en masterclasses. Het festijn is een kruisbestuiving met jazz, hedendaagse dans, nieuwe muziek en andere muzikale werelden. In 2006 werd de biënnale voor het eerst gehouden. 

De Spaanse dichter Garcia Lorca noemde de flamenco ‘de kunst, de schreeuw, van het Andalusische volk en zigeuners’. Er treden flamencosterren op als Joaquin Grilo en Pastora Galván, maar ook nieuw flamencotalent –en muzikanten. Dit weekend is de top en voorhoede van de flamenco verzameld in Rotterdamse theaters. Op donderdag 27 januari staat een all star cast uit Jerez de la Frontera in de Rabozaal van de Melkweg. Zij brengen een hommage aan de veel te vroeg overleden zanger Fernando Terremoto (1969-2010). Op zondagmiddag 30 januari vindt in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam het Slotgala plaats, met onder andere de  wereldpremière van Muerte Sin Fin van de Spaanse componist Mauricio Sotelo. Voor de kleintjes zijn er speciale flamencovoorstellingen voor kinderen.

Lees ook:Flamenco Biënnale 2017 – 13 t/m 29 januari
Lees ook:Flamenco Biënnale 2015
Lees ook:Vierde Flamenco Biënnale
Lees ook:Flamencobiënnale Nederland 2008
Lees ook:Cello Biënnale Amsterdam in Muziekgebouw aan ‘t IJ – 20 t/m 29 oktober

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>