Philipsvleugel Rijksmuseum is open

I-amsterdam1De Philipsvleugel van het Rijksmuseum is zaterdag 1 november opengegaan voor het publiek. Tijdens de tien jaar verbouwing van het hoofdgebouw kon het publiek in deze vleugel terecht om de topstukken uit de Gouden Eeuw te zien. Na de opening van het museum 13 april vorig jaar ging de vleugel dicht voor een complete renovatie, uitgevoerd door dezelfde architecten die voor het hoofdgebouw tekenden: de Spanjaarden Antonio Cruz en Antonio Ortiz.

Met de heropening van de Philipsvleugel komt na 14 jaar een eind aan de vernieuwing van het museum, waarover het Rijk in 2000 een besluit had genomen. De vleugel bevat nu 13 zalen en een groot restaurant, Rijks®. Het Atrium is hersteld en de ‘Bredase muur’, ooit onderdeel van een 16e-eeuw kasteel, is daar weer te zien. Een bijzonder gedeelte is het Fragmentengebouw met stukken van gesloopte gebouwen uit het hele land: stukken die volgens architect Cuypers bewaard moesten blijven. De eerste grote expositie is ‘Modern Times, Fotografie uit de 20e eeuw’, met meer dan 400 werken uit de fotocollectie van het Rijksmuseum. In februari komen er meer dan 80 schilderijen uit de laatste periode van Rembrandt te hangen voor de expositie ‘Late Rembrandt‘.

 

Lees ook:Philipsvleugel Rijksmuseum wordt toprestaurant
Lees ook:Rijksmuseum in Amsterdam is af
Lees ook:Rijksmuseum Amsterdam presenteert: Late Rembrandt
Lees ook:Koning opent ‘In All Their Glory’: schuttersstukken in Paleis op de Dam
Lees ook:Rijksmuseum heropent 13 april 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>