Vondelpark 150 jaar – Vondelparkfestival

IMG_20160502_142142Het Amsterdamse Vondelpark bestaat 150 jaar en viert dat zaterdag 14 juni met het Vondelparkfestival. Het populaire stadspark wordt jaarlijks door 12 miljoen mensen bezocht: om te wandelen (met of zonder hond), hardlopen, zonnen of te picknicken. Zaterdag komen de uiteenlopende activiteiten vanaf 12.00 uur samen op een dag vol muziek, theater, straatkunst, sport, kunst en veel kindervertier.

De grootste bootcamp van Europa, een half uur yoga, een rondleiding, een silent disco, klassieke muziek, verhalen in het Blauwe Theehuis. Tennisclub Festina opent deze dag haar deuren voor iedereen. Bij het beeld van Vondel zijn lezingen over historie en literatuur door onder andere Juules Deelder en Annejet van der Zijl en Waylon geeft Vondel om 23.00 uur een muzikaal saluut. Zondag 15 juni is de opening van Art Junior Zuid, met aansluitend een klassiek concert en daarna een Braziliaans optreden in het Openluchttheater. Daarbij zijn de burgemeester , prins Maurits en prinses Marilène aanwezig.

Het groen in het Vondelpark vormt de groene longen van de hoofdstad, met prachtige bomenlanen, gazons, stukjes weiland, bomen en struiken, vijvers en hier en daar een kunstwerk. Zo kijkt Vondel vanaf zijn sokkel toe hoe de bezoekers zich vermaken. Kinderen kunnen terecht op speciale kinderplekken, er zijn vier terrassen en in het Openluchttheater zijn er uiteenlopende voorstellingen in de maanden juni, juli en augustus.

Lees ook:Koninklijke familie compleet op Koninginnedag
Lees ook:Maurits is Europa’s prins Charming
Lees ook:Openluchttheater Vondelpark voorlopig gered
Lees ook:Maurits opnieuw populairste prins van Europa
Lees ook:Máxima viert verjaardag in Concertgebouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>