Dutch Design Week 2013 in Eindhoven

Zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober 2013 is Eindhoven de designhoofdstad van Europa, tijdens de 12e tiende editie plaats van de Dutch Design Week (2014: klik hier). Thema dit jaar is ‘Now Future’. In Eindhoven is te zien hoe de wereld van morgen vandaag al in de maak is. Vanaf zaterdag staan de deuren naar de toekomst open. Wat in 1998 begon als de Dag van het Ontwerp in 1998, groeide in korte tijd uit tot het grootste designevenement van het land, met een uitstraling tot ver over de grens.

De DDW biedt design in alle variëteiten, soorten en maten: meer dan 2.000 ontwerpers tonen hun werk, van topdesigners tot aanstormend talent. Op 78 locaties vinden meer dan 300 events plaats. Vorig jaar kwamen er 200.000 bezoekers voor naar de Lichtstad. Naast exposities zijn er exposities, lezingen, workshops, seminars, culinair genieten en feesten. Het Van Abbe Museum haakt dit jaar in met de tentoonstelling ‘Self Unself’. In het oog springen de twee japonnen die de Brabantse ontwerper Jan Taminiau maakte voor koningin Máxima: het koningsblauwe ensemble tijdens de inhuldiging en de rode avondjapon tijdens de Koningsvaart over het IJ. Ze zijn te zien in gebouw Gerard aan Strijp S, één van de drie hoofdlocaties van de DDW. De meeste evenementen zijn gratis, maar voor sommige activiteiten moet entree worden betaald.

Lees ook:Dutch Design Week 2014 in Eindhoven
Lees ook:Dutch Design Week Eindhoven: zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober
Lees ook:Dutch Design Week 2017 in Eindhoven
Lees ook:Zaterdag 17 oktober begint Dutch Design Week 2015 in Eindhoven
Lees ook:Dutch Design Week 2010 Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>