Boeddhistisch Film Festival in EYE Amsterdam

71566_300Vrijdag 4 tot en met zondag 6 oktober 2013 vindt het achtste Buddhist Film Festival Europe (BFFE) plaats in het EYE Filminstituut Amsterdam (2014: klik hier). Het thema is Nature & Nurture. Tijdens het festival draaien 16 films en documentaires. De openingsfilm op vrijdag 4 oktober uur is ‘Samsara’, met een muzikale introductie door Namgyal Lhamo. Cinemien brengt Samsara vanaf 19 december uit in de bioscopen. 

‘Samsara’ van Ron Fricke en Mark Magidson is een audiovisueel spektakel. Een meditatie over de cyclus van geboorte, dood en wedergeboorte. Eerder brachten de makers met de bekroonde films Baraka en Chronos een nieuwe visuele en muzikale kunst naar de bioscopen. Samsara is gefilmd over een periode van vijf jaar in 25 landen op vijf continenten. Fricke en Magidson gingen op zoek naar de ongrijpbare stroom van onderlinge afhankelijkheid en filmden daarvoor heilige gronden, rampgebieden, industriële complexen en natuurwonderen. Het Buddhist Film Festival Europe is een uniek platform, omdat het zich richt op kwaliteitsfilms die raakvlakken hebben met spiritualiteit en boeddhistische inzichten. In het bestuur van de stichting BFFE zitten Kees Hin (filmmaker), Pieter van Huystee (producent) en Ragel Ossel (voorzitter). De festivaldirecteur is Babeth M. VanLoo.

 

Lees ook:Buddhist Film Festival Europe 2014 in EYE Amsterdam
Lees ook:Buddhist Film Festival Europe in Amsterdam
Lees ook:Boeddhistisch Film Festival 2010
Lees ook:Boeddhistisch Film Festival in Amsterdam
Lees ook:Leids Film Festival 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>