Buddhist Film Festival Europe 2014 in EYE Amsterdam

IMG_20160505_154049Vrijdag 3 tot en met zondag 5 oktober vindt de negende editie plaats van het Buddhist Film Festival Europe (BFFE),  plaats in het EYE Filminstituut Amsterdam (2015: klik hier). Het festival biedt speelfilms, documentaires, experimenteel werk en tv-producties die op boeddhistische leest geschoeid zijn. Veel ervan was nog nooit te zien in Europa of Nederland en vaak zelfs nog nooit buiten het land van herkomst.

Thema dit jaar is ‘Bardo van Transformatie’. Bardo is een concept vanuit het Tibetaans boeddhisme, dat ‘transitie of ‘tussenfase’ betekent. De openingsfilm op vrijdag is ‘Vara: A Blessing’. Nieuw dit jaar is ‘Artist in Focus’: een kunstenaar toont werk die door het Boeddhisme is beïnvloed. Filmmaker en beeldend kunstenaar Madelon Hooykaas bijt het spits af. Het Buddhist Film Festival Europe is een uniek platform, omdat het zich richt op kwaliteitsfilms die raakvlakken hebben met spiritualiteit en boeddhistische inzichten.

 

Lees ook:Buddhist Film Festival Europe in Amsterdam
Lees ook:Boeddhistisch Film Festival in EYE Amsterdam
Lees ook:Boeddhistisch Film Festival in Amsterdam
Lees ook:Boeddhistisch Film Festival Europa 2015
Lees ook:Film Festival Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>