Leids Film Festival 2010

Van dinsdag 26 tot en met zondag 31 oktober 2010 vindt de vijfde editie plaats van het Leids Film Festival plaats (2012: klik hier) op acht locaties. Donderdag 28 oktober is de studentenmiddag: dan kunnen studenten tegen gereduceerd tarief twee films zien die zijn genomineerd in de Iron Herring competitie: ‘The Trotsky’ en ‘My Suicide’. Ter gelegenheid van het eerste lustrum komt er een nieuwe filmprijs: de Iron Herring.

 

Met deze voor Nederland unieke prijs hoopt het festival dat ‘betere’ films door meer mensen in bioscopen kunnen worden bekeken. De organisatie heeft zes internationale speelfilms genomineerd: films die normaal de bioscopen niet bereiken. Het internationale filmfestival wordt dinsdag geopend met de nieuwste film van Woody Allen: ‘You Will Meer A Tall Dark Stranger’. Hiermee heeft het festival ene première te pakken: pas op 16 december draait de film in de Nederlandse bioscopen. Het is zo langzaamaan traditie dat een grote naam het festival opent. Eerdere edities openden met achtereenvolgens ‘Black Dahlia’ van Brian de Palma, ‘American Gangster’ van Disney Scott, ‘W’ van Steven Soderbergh en ‘The Informant’ van Oliver Stone. De organisatie is er trots op ditmaal een zwaargewicht als Allen te hebben bemachtigd.

Lees ook:Leids Film Festival 2012
Lees ook:Leids Film Festival 2013
Lees ook:Leiden International Film Festival 2015
Lees ook:Nederlands Film Festival 2014 in Utrecht
Lees ook:Architectuur Film Festival 2015 in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>