Russische liefde voor Franse kunst in Hermitage Amsterdam

IMG_20160509_164824Museum de Hermitage in Amsterdam besteedt tot en met 28 februari 2014 aandacht aan de Russische liefde voor Franse kunst: Gauguin, Bonnard en Denis. De Hermitage toont drie grootheden op het gebied van de Franse schilderkunst uit het eind van de 19e/ begin 20e eeuw, Paul Gauguin (1848-1903), Pierre Bonnard (1867-1947) en Maurice Denis (1847-1940). De tentoonstelling geef teen beeld van het bloeiende artistieke klimaat in Parijs in de jaren ’90 van de 19e eeuw.

Bonnard en Denis maakten met een aantal andere kunstenaars korte tijd deel uit van de groep les Nabis (de Profeten). Probeerden de Impressionisten momentopnames van licht in de natuur vast te leggen, les Nabis legden de nadruk op kleur, gevoel, symbool en verbeelding. Hun werk werd al gauw populair in Parijs, maar ook in Moskou. De rijke Russische verzamelaar Ivan Morozov kocht werk aan en gaf later ook grote opdrachten.

Lees ook:Winteravonden aan de Amstel in Hermitage Amsterdam
Lees ook:Vallotton in Van Gogh Museum
Lees ook:Matisse tot Malevich in Hermitage Amsterdam
Lees ook:De Mesdag Collectie: ‘Nederlanders in Barbizon. Maris, Mauve, Weissenbruch’
Lees ook:‘Daubigny, Monet, Van Gogh: Impressies van het landschap’ – nieuwe kijk op impressionisme

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>