Tienjarig jubileum Cinedans in EYE Amsterdam

Vrijdag 1 tot en met zaterdag 9 maart 2013 viert Cinedans 10 jaar danskunst in EYE, het nieuwe filmmuseum in Amsterdam (2014: klik hier). Cinedans – Dance on Screen is het enige dansfilmfestival in ons land. Voor deze jubileumeditie zijn ruim 300 korte en lange speelfilms, documentaires en (gratis toegankelijke) installaties geselecteerd. Daarnaast presenteert Cinedans voor de derde keer Point Taken en de One Minute Dance Film Contest, de kortste wedstrijd met de leukste en mooiste dansjuweeltjes van de meer dan 150 inzendingen dit jaar.

Zondagavond vindt de feestelijke uitreiking plaats van de Dioraphte Cinedans Juryprijs en de Dioraphte Cinedans Aanmoedigingsprijs. Daarnaast is er de Cinedans Publieksprijs. Nieuw dit jaar is het onderdeel Cinedans Young. Voorafgaand aan de uitreiking wordt een compilatie vertoond van alle winnaars van Juryprijzen van de afgelopen negen edities van Cinedans – Dance on Screen. Daarna maakt een internationale jury de winnaars bekend van deze jubileumeditie.

Lees ook:Cinedans 2016 in EYE Amsterdam
Lees ook:Cinedans – Dance on Screen Festival Amsterdam
Lees ook:Genomineerden Hospitality & Style Awards 2016 bekendgemaakt
Lees ook:Cameretten 2010 in Oude Luxor Theater
Lees ook:Cameretten 2011 in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>