Emmy Verhey Festival in Zaltbommel

Vrijdag 14 tot en met zondag 16 september 2012 vindt in Zaltbommel voor de 7e keer het Emmy Verhey Festival plaats. Het klassieke muziekfestival bestaat sinds 2006, is vernoemd naar Emmy Verhey. Nederlands meest bekende violiste woont al jaren in Zaltbommel. Festivallocatie is de Gasthuiskapel in het eeuwenoude stadshart. Het is haar persoonlijke wens om het festival laagdrempelig te houden: daarom is de toegang gratis.

 

Op zaterdag 22 september vindt het speciale kinderevenement plaats. Vrijdagavond begint met een besloten concert. De activiteiten op zaterdag en zondag zijn gratis toegankelijk. De meeste concerten duren ongeveer 1 uur zonder pauze; in- en uitlopen tussen de stukken door is mogelijk. Plaatsen reserveren is niet mogelijk en de concerten beginnen op tijd. Zaterdagmiddag geeft Emmy Verhey masterclasses en treden laureaten van het Prinses Christina Concours op. Om 18.00 uur begint het concert met de violiste en The Wieners. Zondag staan de concerten in het teken van achtereenvolgens Frans Schubert, Van eigen bodem, Vive la France en contrasten: Mozart en Strawinsky. Het kinderevenement op zaterdag 22 september vindt plaats in Theater de Poortertij, met twee voorstellingen om 14.00 en 16.00 uur. Hiervoor is reserveren wel mogelijk (zie website).

Lees ook:Peter de Grote Festival 2015
Lees ook:Kamermuziekfestival Almere
Lees ook:Zeister Muziekdagen
Lees ook:Muziek op de Binnendieze – buitenconcerten in Den Bosch
Lees ook:Muziek op de Binnendieze in Den Bosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>