Peter de Grote Festival 2015

Woensdag 15 juli begint de 15e editie van het Peter de Grote Festival, het grootste tweejaarlijkse kamermuziekfestival van Noord-Nederland. Tot en met 25 juli zijn er circa 50 kamermuziekconcerten op karakteristieke locaties in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Het festival is vernoemd naar Peter de grote, die enige tijd in de Republiek der Nederlanden verbleef. In 1997 ontstond vanuit het Noord-Nederland Conservatorium een zomers kamermuziekfestival voor jonge musici uit Nederland en Rusland.

Dat groeide uit tot een festival met zo’n 50 concerten met gerenommeerde musici uit binnen- en buitenland, omlijst met arrangementen als diners, museabezoeken, wandelingen en boottochten. Aan de concertserie is een Summer Academy gekoppeld: 50 jonge talenten van over de hele wereld komen naar Groningen voor masterclasses en kamermuzieklessen en treden op tijdens gratis lunchconcerten. Dit jaar wordt veel aandacht besteed aan muziek uit het Middellandse Zeegebied, maar er is ook veel aandacht voor oude muziek. Een van de hoogtepunten wordt het concert ‘Carte Blanche’ met violiste Emmy Verhey: ze beëindigt haar decennialange carrière met een door haar zelf samengesteld programma.

Lees ook:Peter de Grote Festival 2017 – grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland
Lees ook:Peter de Grote Festival
Lees ook:Kamermuziekfestival Almere 2014: Who’s Next
Lees ook:Delft Chamber Music Festival 2017
Lees ook:Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>