Kamermuziekfestival Almere

kamermuziekconcours_O_P_R_G-256x189Woensdag 9 tot en met zondag 13 oktober 2013 vindt in Almere het Kamermuziekfestival Almere plaats (2014: klik hier). Onderdeel van het festival is het Internationaal Kamermuziekconcours Almere. Het festival is dit jaar verplaatst van het voorjaar naar de herfst en in plaats van verschillende locaties vinden alle concerten nu plaats in Schouwburg Almere. Thema dit jaar is Close-up: ‘met muziek, beeld, literatuur en een vleugje wetenschap wordt kamermuziek het publiek ‘dicht op de huid’  gebracht’, meldt de aankondiging.

Vrijdag staat een bewerking van Petrouchka van Strawinsky  op het programma, zaterdag staat Canto Ostinato van de onlangs overleden componist Simeon ten Holt centraal, zaterdag staat Beethoven in het middelpunt en zondag is de slotdag van het Internationaal Kamermuziek Concours Almere, met ‘s middags de finale en een concert met onder meer violiste Emmy Verhey. Na het festival richt de organisatie zich op het Jeugd Kamermuziekfestival Who’s Next, dat in het voorjaar 2014 voor het eerst plaatsvindt.

Lees ook:Componist Simeon ten Holt overleden
Lees ook:Kamermuziekfestival Almere 2014: Who’s Next
Lees ook:World Minimal Music Festival in Muziekgebouw aan ‘t IJ
Lees ook:Kamermuziekfestival Amersfortissimo in Amersfoort
Lees ook:Orlando Kamermuziekfestival Kerkrade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>