Cultuurweken Leiden 2012

Van 25 mei tot en met 8 juli 2012 zijn de Cultuurweken Leiden, met zes weken lang culturele evenementen en festivals: theater, dans, muziek, poëzie, kunstinstallaties, kinderactiviteiten en evenementen. Zo vindt zaterdag 2 juni voor de 28e keer de Leidse Orgeldag plaats in verschillende kerken en in de Stadsgehoorzaal. Zondag is Dag van het Park. Maandag 4 tot en met  donderdag 7 juni rijdt de provocerende Ikwilmijngeldterug actiebus rond. Vrijdag 15 en zaterdag 16 juni is de derde editie van Schemerstad. Het publiek vaart in bootjes langs vijf locaties in de Sleutelstad die het decor zijn van theatervoorstellingen.

Het weekend erop gebeurt het omgekeerde tijdens de Leidse Waterdagen: dan zit het publiek aan de waterkant en trekken boten voorbij met muziek: van jazz en poëzie tot pop en klassiek. Voorstellingen zijn er ook in de reguliere theaters: zo biedt de Leidse Schouwburg donderdag 7 tot en met zaterdag 9 juni de Finalistentoer van het Leids Cabaret Festival en de Meelfabriek van 30 mei tot en met 9 juni ‘Drie monniken’. Musea en galeries zetten ook hun beste beentje voor. Donderdag 21 juni begint de zomer: de Hortus Botanicus organiseert Midzomernacht en plekken als de Burcht, de Sterrenwacht en de Tuin van Museum Volkenkunde fungeren als Openluchthotel. Ondernemers en de cultuursector slaan de handen ineen tijdens het ‘Verrassende winkelweekends’ zaterdag 30 juni (dan is het ook Museumnacht Leiden) en zondag 1 juli. Donderdag 28 juni tot en met zondag 1 juli zijn de Leidse Lakenfeesten in de binnenstad. De Garenmarkt is van donderdag 28 juni tot en zondag 1 juli met het domein van Leiden Culinair. Donderdag 5 en vrijdag 6 juli is het Pieterskerkplein omgetoverd tot filmhuis, tijdens het Leids Film Festival Summer Special. De grote afsluiter is Werfpop op zondag 8 juli in de Leidse Hout.

Lees ook:Nacht van Kunst & Kennis in Leiden: zaterdag 17 september
Lees ook:Leidse Lakenfeesten 2012
Lees ook:Volop muziek tijdens Leidse Waterdagen
Lees ook:Leiden Chess Tournament 2016
Lees ook:Leidse Lakenfeesten 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>