Van Gogh terug in Omniversum Den Haag

IMG_20161012_135557De film Van Gogh, Brush with Genius, komt terug in het Omniversum in Den Haag. Op veler verzoek keert de grootbeeldfilm van 24 april tot en met 24 juni 2012 terug in het Haagse koepeltheater. In die periode hangen meesterwerken van Rembrandt, Vermeer en Paulus Potter uit het Mauritshuis bij buurman Gemeentemuseum. Met een voordelig combiticket zijn zowel de film als de topstukken te bekijken (bron: persbericht).

 

Van Gogh, Brush with Genius won in Parijs de Grand Prix Award en werd door de Giant Screen Cinema Association bekroond met de prijzen voor beste film, beste educatieve film en beste soundtrack. De grootbeeldfilm van François Bertrand volgt de schilder van zijn 27e tot zijn dood op 29 juli 1890. In die negen jaar maakte Van Gogh hij ruim negenhonderd schilderijen. De film met verteller Jeroen Krabbé voert van Nederland, via Arles, Saint-Rémy en Parijs, naar Auvers-sur-Oise: langs de landschappen die hem inspireerden, van het geel van zijn maïsvelden tot het diepe blauw van zijn nachtluchten. Die komen op het 840 m² grote scherm van koepeltheater Omniversum (met 36 luidsprekers, zeskanaals digitaal geluid en zes subwoofers voor voelbaar lage tonen) schitterend tot leven.

 

In verband met een verbouwing zijn vanaf zaterdag 28 april ruim honderd topstukken uit de collectie van het Mauritshuis in een aparte vleugel van het Gemeentemuseum te zien, naast Omniversum. Onder de titel Meesters uit het Mauritshuis – In het Gemeentemuseum Den Haag verruilen meesterwerken zoals Vermeers Gezicht op Delft, De stier van Potter en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt en voor twee jaar hun huiselijke omgeving voor de moderne museumarchitectuur van Berlage. Ook publiekslieveling Meisje met de parel van Vermeer is er enkele weken te bewonderen voor zij op reis gaat naar Japan en de Verenigde Staten. Met een combiticket is zowel de grootbeeldfilm over Van Gogh in Omniversum als deze tentoonstelling in Gemeentemuseum Den Haag te bezoeken.

Lees ook:Grootbeeldfilm Van Gogh bij 125e sterfjaar in Omniversum Den Haag
Lees ook:Seasons en Picture Holland terug in Omniversum
Lees ook:Omniversum: Giganten uit de IJstijd met verteller Gijs Scholten van Aschat
Lees ook:Omniversum: Terracottaleger komt tot leven in Den Haag
Lees ook:Harry Potter Marathon bij Pathé

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>