Joods Film Festival 2011

IMG_20160511_193957Woensdag 26 tot en met zondag 30 oktober 2011 beleeft het Joods Film Festival in Amsterdam haar tienjarig jubileum met een muzikaal programma: Music in Motion. In de joodse cultuur is muziek onlosmakelijk verbonden met hoogtepunten van het joodse leven, zoals huwelijken, de sjabbat en bar mitswa. Tijdens het festival beleven elf films hun Nederlandse première, waaronder de openingsfilm ‘Les Hommes Libres’ en ‘The Klezmatics: On Holy Ground’. Daarnaast is er een scala aan klassiekers als ‘Breaking Home Ties’ en hoogtepunten uit het oeuvre van Woody Allen.  Zaterdagavond- en nacht staat in het teken van de Amerikaanse filmregisseur tijdens een filmmarathon in Pathé Tuschinski.

Is muziek dit jaar het bindmiddel, literatuur komt ook aan bod, zoals in ‘Sholem Aleichem: Laughing in the Darkness’, een documentaire die in Amerika door pers en publiek enthousiast werd ontvangen en in ons land voor het eerst te zien is. .  Nieuw dit jaar is de link met beeldende kunst; tijdens het festival is de video-installatie ‘… and Europe will be stunned’ van de Israëlische kunstenaar Yael Bartana te zien, dat eerder op de Biënnale van Venetië stond.

Lees ook:IDFA Festival Amsterdam – 15 t/m 26 november
Lees ook:Stones docu ‘Olé, Olé, Olé!’ 13 oktober bij Pathé in Arnhem, Ede en Nijmegen
Lees ook:Winnaars IDFA 2011 bekend
Lees ook:Latin American Film Festival in Utrecht
Lees ook:Rockdoc ‘Cobain: Montage of Heck’ 23 april eenmalig in elf Pathé bioscopen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>