Rockdoc ‘Cobain: Montage of Heck’ 23 april eenmalig in elf Pathé bioscopen

Pathe-logo-188-120-__186xDonderdag 23 april, 20.30 uur draait Cobain: Montage of Heck, de rockdoc van Brett Morgen over Kurt Cobain (1967-1994), eenmalig in elf bioscopen van Pathé. Kurt groeit als een gelukkig kind op in Aberdeen in de Amerikaanse staat Washington. Zijn creatieve talenten zijn al snel duidelijk: hij schildert, maakt muziek en schrijft. De documentaire, geautoriseerd door zijn familie, vertelt van zijn jongensjaren tot zijn wereldwijde succes als leadzanger van Nirvana en zijn vroege dood (bron: persbericht).

De film beschrijft ook zijn neergang, onzekerheden, drugsgebruik, depressies en vroege dood. Met animaties, archiefmateriaal, niet eerder vertoonde jeugdfoto’s en interviews met zijn ouders, familieleden, vrienden en zijn weduwe Courtney Love componeert Brett Morgen (‘On the Ropes’) een intens en intiem portret van het leven en de kunst van de legendarische zanger die zichzelf zelden blootgaf aan de media. De regisseur kreeg onbeperkt toegang tot een archief met ruim 200 uur muziek en videobeelden, 4000 pagina’s aantekeningen, schetsen, songteksten, schilderijen en beeldhouwwerken.

Dochter Frances Bean Cobain is de producent van deze film over haar vader die in 1994 zelfmoord pleegde. De elf bioscopen : Pathé ArenA en Pathé City (Amsterdam), Pathé Schouwburgplein (Rotterdam), Pathé Amersfoort, Pathé Rembrandt Arnhem, Pathé Breda, Pathé Eindhoven, Pathé Groningen, Pathé Haarlem, Pathé Scheveningen en Pathé Tilburg.

Lees ook:‘Purple Rain’ zondag 1 mei om 19.00 uur in twaalf bioscopen Pathé
Lees ook:Nick Cave donderdag 8 september bij Pathé, CineMec en Foroxity
Lees ook:Voorpremière ‘AMY’ woensdag 12 augustus in 18 Pathé-bioscopen
Lees ook:Dagrecord voor Pathé
Lees ook:Rockdocumentaire ‘Springsteen & I’ op 22 juli in veertien Pathé bioscopen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>