Winnaars IDFA 2011 bekend

Vrijdagavond zijn de winnaars bekendgemaakt van de 24 editie van het internationale documentairefestival IDFA in Amsterdam. De prijs voor de beste lange documentaire ging naar ‘Planet of Snail’ van de Zuid-Koreaan Seung-Jun Yi, een film over het dagelijks leven van de dove en blinde Young-Chan. De juryprijs ging naar ‘5 broken Cameras’ van Emad Burnat en Guy David: een film over de lotgevallen van een Palestijns dorp in verzet tegen de oprukkende Joodse kolonisten.

 

De documentaire (Palestina, Israël, Nederland en Frankrijk) is over een aantal jaren gefilmd en won ook de prijs van de Publieke Omroep. De Amerikaanse film ‘Last Days Here’ won de nieuwe prijs voor de Beste Music Documentaire. De 24e editie van de IDFA was een groot succes en trok zo’n 200.000 bezoekers: 20.000 meer dan vorig jaar. Het festival duurt nog tot en met zondag 27 november 2011.

Lees ook:Ouwehoeren oogst internationaal succes
Lees ook:IDFA 2011 in Amsterdam
Lees ook:IDFA 2009 in Amsterdam
Lees ook:IDFA by Night in Amsterdam
Lees ook:IDFA grootste documentairefestival ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>