Thorn Grachtenfestival aan de Maas

Thorn, het beroemde witte stadje in Limburg, vlakbij de grens met België, beleeft zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2011 de 10e editie van het Grachtenfestival aan de Maas (2012: klik hier). Het festival is als het ware het kleine zusje van het gelijknamige Grachtenfestival vorige week in Amsterdam. Zaterdagmiddag is het stadje het decor van het straatfestival met levende standbeelden en live muziek.

Het speelt zich allemaal af verspreid over de Koninginneroute. Dit jaar bezocht de Koninklijke familie het stadje op 30 april.  Zaterdagvond biedt het openluchttheater De Abdijhof ruimte aan wereldmuziek: Mexicaanse, Joodse en Antilliaanse muziek, onder het genot van een drankje en een hapje. Zondag zijn in diverse tuinen in het witte stadje tuinconcerten te beluisteren en vindt in de Abdijhof het 10e jubileumconcert plaats met de winnaar van het Franz Liszt pianoconcours 2011, Masataka Goto. Tickets: zie website.

Lees ook:Grachtenfestival aan de Maas in Thorn
Lees ook:Zondag 4 september: Grachtenfestival aan de Maas in Thorn
Lees ook:En plein public – reizend theaterfestival in westen Noord-Brabant
Lees ook:Muziekfestival LaMère in Almere
Lees ook:Alle zondagen in juni: ZomerZondagen in Het Park Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>