Den Haag Museumnacht 2010

IMG_20161012_125550Den Haag beleeft haar eerste Museumnacht op zaterdag 4 september 2010, aan de vooravond van het Haags UITfestival (2013: klik hier). Na het succes in Amsterdam en Rotterdam kan de Hofstad niet achterblijven. Zaterdag opent burgemeester van Aartsen om 19.30 uur op het Plein 25 musea en galeries. Thema van de nacht is ‘Mix it, don’t miss it!’ Iedere instelling geeft hieraan een eigen invulling en er zijn er allerlei muziekoptredens. Ook de Tweede Kamer en de Koninklijke Bibliotheek openen hun deuren.

Acteurs spelen in de Oude Zaal van de Tweede Kamer een selectie van circa 40 minuten uit het roemruchte debat van 29 februari 1972 na, toen tot 03.05 uur werd gedebatteerd over de vrijlating van ‘De drie van Breda’ (vanaf 20.00 uur wordt het zes maal gespeeld, telkens om het hele uur; legitimatie is verplicht). De Haagse Museumnacht is alleen toegankelijk met de officiële Museumnacht passe-partout (geen Museumjaarkaart). Daarmee is de toegang tot alle instellingen gratis, net als het openbaar vervoer en toegang tot de afterparty in Het Paard.

Lees ook:Den Haag Museumnacht en UITfeest 2011
Lees ook:Eerste Museumnacht Delft
Lees ook:Museumnacht Den Haag 2012
Lees ook:Museumnacht Amsterdam 2012
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht 2015 gaat door!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>