Museumnacht Amsterdam 2012

IMG_20160505_154049Zaterdag 3 november 2012 beleeft Amsterdam van 19.00 tot 02.00 uur de 13e editie van de Museumnacht (editie 2013: klik hier). De Museumn8 is dit jaar met 50 deelnemende musea en andere instellingen de grootste ooit. De museumnacht richt zich met name op een jong publiek van 18 tot 35 jaar. ‘Deze groep heeft vaak voor het laatst met een schoolreisje een stap over de drempel van een museum gezet’, zegt Sarah Berckenkamp, projectmanager van Stichting Museumnacht Amsterdam. De organisatie zelf is ook in handen van jonge mensen,: ‘Niemand werkt hier langer dan drie jaar’, zegt Berckenkamp, ‘Zo blijft de N8 zelf ook jong.’ Naast de vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen is er muziek, film, mode, dans en speciale rondleidingen.

Elk jaar bedenkt de organisatie een nieuwe manier om de Museumnacht in te luiden. Dit jaar wordt het startsein gegeven om 18.30 uur in het in april geopende EYE, het filmmuseum aan het IJ: Supernova#3. Het belooft een interactieve openingsperformance tussen dansers, publiek en projecties te worden,  een samenwerking tussen choreografe Gabriella Mariorino van dansproductiehuis Dansmakers en de audiovisueel designstudio Circus Family. Na deze opening zijn in de hele stad interessante zaken te beleven. In NEMO wordt in stilte gedanst in de Silent Disco, er zijn rondvaarten van 20 minuten door de grachten, het Joods Historisch Museum biedt Joods eten en in het Olympisch Stadion kunnen persoonlijke records sproten, verspringen en penaltyschieten sneuvelen. In de Oude Kerk is ‘old films, new music’ te bekijken: oude speelfilms met live muziek en de Nieuwe Kerk biedt Midnight Yoga sessies. De Museumnacht heeft een speciale gratis app ontwikkeld, die laat zien waar wat te doen is en hoe druk het ergens is. Tickets kosten 17,50 en geldig in alle musea en het openbaar vervoer en geven korting op negen afterparty’s, onder meer in de Melkweg en Paradiso.

Lees ook:Museumnacht Amsterdam 2013
Lees ook:Zaterdag 7 november: N8 – Museumnacht Amsterdam 2015
Lees ook:Museumnacht Amsterdam
Lees ook:N8 – Amsterdam: Museumnacht 2016, zaterdag 5 november
Lees ook:Museumnacht Delft 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>