Zaterdag 7 november: N8 – Museumnacht Amsterdam 2015

FullSizeRenderZaterdag 7 november vindt de 16e editie van de Museumnacht Amsterdam plaats, van 19.00 tot 02.00 uur (2016: klik hier). Dansers van de Junior Company van het Nationale Ballet openen N8 in Science Center Nemo: drie koppels dansen simultaan een pas de deux op drie verschillende verdiepingen in het trappenhuis van het museum. In totaal opent een record-aantal van 53 culturele instellingen haar deuren. Doel is om een jong publiek tussen 18 en 35 jaar naar musea te lokken.

Zie ook: Seeing Sounds tijdens Museumnacht in EYE

Naar verwachting komen er zo’n 32.000 bezoekers naar de musea en galeries. Met een ticket van 18.50 euro (zie website) kunnen zij terecht bij alle musea en galeries en hun programma’s: muziek, workshops, speciale rondleidingen, korting op een 24-uurs kaart bij het GVB, korting op Taxi Electric, kortingen op diverse afterparty’s door de hele stad heen en een gratis herhaalbezoek aan één van de deelnemende musea.  De eerste Museumnacht vond plaats in 2000, met Die Lange Nacht der Museen in Berlijn als voorbeeld. Inmiddels heeft de Museumnacht navolging gekregen in meerdere steden in het land.

Lees ook:N8 – Amsterdam: Museumnacht 2016, zaterdag 5 november
Lees ook:N8 – Amsterdam Museumnacht, zaterdag 4 november
Lees ook:Museumnacht Amsterdam 2013
Lees ook:Museumnacht Amsterdam
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>