Openluchttentoonstelling Wild Wonders in Den Haag

Van donderdag 27 mei tot 30 augustus 2010 is in Den Haag Wild Wonders of Europe te zien: een gratis openluchttentoonstelling op de Lange Vijverberg met ruim honderd levensgrote natuurfoto’s, gemaakt in  alle (48) Europese landen. Wild Wonders of Europe is een uniek pan-Europees initiatief over de schoonheid van de natuur: het onthult de verbluffende natuurschatten van ons continent (klik hier voor de trailer). Dieren en landschappen waarvan velen niet eens weten dat ze nog bestaan: die we nu nog kunnen bewonderen, maar dreigen te verliezen. De tentoonstelling toont waarom de Europese natuur belangrijk is en waarom we hem moeten beschermen (bron: persbericht).

 

Door de kwaliteit van de beelden heeft de tentoonstelling een grote emotionele zeggingskracht. Uit elk Europees land is tenminste één foto te zien. Het is slechts een selectie van de bijna tweehonderdduizend foto’s die in vijftien maanden zijn gemaakt. De meeste foto’s staan op de site van Wild Wonders of Europe. De openluchttentoonstelling in Den Haag is de eerste van een tournee die de komende jaren alle 48 Europese landen zal aandoen. Nederland beleeft dus, in het Internationale VN-jaar van de Biodiversiteit, de wereldpremière van dit unieke culturele evenement. Als tweede VN-stad van de wereld en groenste stad van Nederland past de tentoonstelling uitstekend bij Den Haag. 

 

Wild Wonders of Europe wordt georganiseerd door Life Exhibitions, dat eerder verantwoordelijk was voor  Spirit of the Wild en De Aarde vanuit de Hemel. Tot de meer dan vijftig internationale partners behoren het Wereld Natuur Fonds, National Geographic, Epson, Nikon en Nokia. Nationale partners zijn Staatsbosbeheer, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Gemeente Den Haag. Wild Wonders of Europe is een van de evenementen tijdens The Hague Festivals van 10 tot en met 27 juni.

Lees ook:The Hague Festivals 2010
Lees ook:Nederland smerigste land van Europa
Lees ook:Prinses Beatrix bezoekt Long Live Arts: Europese conferentie over ouderen & cultuur in Den Haag
Lees ook:Koper V&D wil aantal warenhuizen verdubbelen
Lees ook:Internationale Hondententoonstelling Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>