Nederland smerigste land van Europa

Lucht, water en bodem in Nederland zijn het smerigst van heel Europa. Dat concludeert de natuurorganisatie Natuur & Milieu in haar rapport Ranking the Stars, dat onderzoeken analyseerde van het Centraal Bureau voor de Statistiek, het Planbureau voor de leefomgeving, het Europees Milieuagentschap van de Europese Commissie en Yale University. Natuur & Milieu noemt de cijfers ronduit slecht in vergelijking met andere EU-landen. Op België na, doen alle West- en Noord-Europese landen het beter.

Belangrijkste boosdoeners zijn veehouderijen, auto’s en kolencentrales. Nederland staat op plaats 27 (de laagste plaats) voor bodem- en waterkwaliteit; voor luchtkwaliteit stat ons land op de 25e plaats. De uitstoot van broeikasgassen is boven het Europees gemiddelde en stijgt nog steeds. Ook voor bescherming van natuur en klimaat en voor het opwekken van hernieuwbare energie scoort Nederland bedroevend. Natuur & Milieu roep het kabinet op structurele maatregelen te nemen om het milieu te verbeteren. Maar in Nederland anno 2011 zijn zaken als natuur en milieu niet sexy. Het valt dus te bezien of ons land zijn blazoen op dat gebied snel weet te zuiveren.

Lees ook:Topinstituut voor klimaatverandering komt in Nederland
Lees ook:Tuinbeurs Den Bosch: ‘Tuinidee’
Lees ook:Tuinidee Den Bosch 2008
Lees ook:De beste bestemmingen voor een goedkoop weekendje weg!
Lees ook:Steeds meer schone stranden in Nederland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederland smerigste land van Europa

  1. harry

    Daarom ook de Occupy beweging met name die in Amsterdam. Kom langs met je ideeen voor een schoner Nederland

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>