Elvis herleeft in Ahoy Rotterdam

Na een afwezigheid van vijf jaar keert Elvis Presley in Concert terug in Nederland. De legendarische Amerikaanse superster overleed in augustus 1977, maar herleeft in Rotterdam. Op woensdag 24 februari 2010 staat in de Ahoy de productie ‘Elvis in Concert‘. Leden van zijn voormalige band en achtergrondkoortjes doen samen met een levensgrote projectie de overleden popidool herleven. Tickets: zie website.

 

Het concert heeft hetzelfde dynamische programma als de voorganger op deze succesvolle reeks concerten, met wat kleine aanpassingen in het repertoire. In deze editie wordt gebruik gemaakt van fotomateriaal dat nog niet bij eerdere concerten is vertoond. De gebruikte concertbeelden komen vooral uit ‘Elvis, That’s The Way It Is’ uit 1970, ‘Elvis on Tour’ (1972), de eerste satellietuitzending in de geschiedenis: ‘Elvis, Aloha from Hawaii’ (1973) en uit de tv-special ‘Elvis’. Deze beelden tonen de zanger op zijn hoogtepunt als performer, in topvorm als superster en in opperbeste fysieke conditie. Na de dood van Elvis begon een aantal vaste bandleden aan deze serie concerten. Op het podium staat een zestienkoppig orkest, aangevuld met leden uit de originele  Band, Elvis’ achtergrondzangeressen ‘The Sweet Inspirations’ en achtergrondzangers ‘The Imperials’. Tijdens de concerten worden beelden van de zanger op grote schermen afgespeeld en spelen de muzikanten live mee. De enige vooraf opgenomen muziek is de stem van Presley.

Lees ook:The Elvis Concert 2014 in Melkweg Amsterdam en Effenaar Eindhoven
Lees ook:Cliff Richard in de Ziggo Dome
Lees ook:Cliff Richard en The Shadows in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Elvis musical beleeft Europese première
Lees ook:Neil Diamond in Sportpaleis Ahoy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>