Cliff Richard en The Shadows in Ahoy Rotterdam

Dinsdag 10 en woensdag 11 oktober 2009 staat Cliff Richard  in Sportpaleis Ahoy in Rotterdam (2014 in de Ziggo Dome: klik hier). Hij is samen met ‘zijn’ Shadows samen op tournee in de ‘50th Anniversary Tour’: volgens de website ‘reunited for the very last time’. Het is dus de laatste kans om de legendarische Britse popster met de band samen op het toneel te zien. Zij domineerden in de jaren ’50 en ’60 de hitlijsten en scoorden maar liefst 19 nummer-1 hits, zoals ‘Living Doll’, ‘Bachelor Boy’ en ‘Do You Want to Dance’. The Shadows begonnen aanvankelijk als backing band er waren tot 1969 waren de vaste begeleidingsgroep van Richard, die in 1995 werd geridderd en zich sindsdien sir mag noemen. Ook los van de Cliff Richard waren The Shadows een groot succes.

De popster bouwde op zijn beurt een indrukwekkende solocarrière op: hij is de enige artiest die 6 decennia lang een notering in de hitlijst heeft gehad. Hij werd in 1940 in India geboren als Harry Rodger Webb en koos in 1958 zijn artiestennaam. In de beginjaren was zijn carrière geïnspireerd door Elvis Presley. Fans waren toen gescheiden in twee kampoen: óf je was ‘voor’ Elvis, of ‘voor’ Cliff. Richard vertegenwoordigde tweemaal Groot Brittannië op het Eurovisie Songfestival: met ‘Congratiolations’ in 1968 en ‘Power to All Our Friens’ in 1973. In 1999 had hij zijn laatste nummer-1 hit in Engeland met ‘The Millennium Prayer’. Richard heeft wijngaarden in Portugal die hem eigen wijn opleveren. Daarnaast heeft hij vier eigen parfums; allemaal genoemd naar zijn hits: ‘Miss You Nights’,  ‘Dreammaker’, ‘Devil Woman’ en ‘Summer Holiday’. De zanger is overtuigd christen en heeft ook gospelmuziek op zijn repertoire staan.  De voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Tickets: zie website.

Lees ook:Cliff Richard in de Ziggo Dome
Lees ook:Elvis herleeft in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Fleetwood Mac in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Prince 25 mei in Ziggo Dome – kaartverkoop start 6 mei
Lees ook:Eagles treden op in Gelredome

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>