Hermitage is een hit

IMG_20160509_164824De Hermitage is een hit. Het nieuwe museum in de verbouwde Amstelhof in Amsterdam blijkt een publiekslieveling. Sinds de koningin de dependance van de Hermitage in Sint Petersburg op 20 juni vorig jaar met de president van Rusland opende, hebben 705 duizend mensen het museum bezocht. De Hermitage is daarmee na het Van Gogh, het Rijksmuseum en het Anne Frankhuis het vierde best bezochte museum in de hoofdstad. In december meldde het museum al dat de bezoekersaantallen twee maal zo hoog waren als verwacht.

Gisteren, 31 januari 2010, was de tentoonstelling ‘Aan het Russische Hof’ voor het laatst te bewonderen. Tot en met 5 maart is het museum gesloten, omdat er dan een nieuwe tentoonstelling wordt ingericht: ‘Matisse tot Malevich, Pioniers van de Moderne Kunst’. Hiervoor worden zo’n 75 schilderijen uit het moedermuseum in Sint Petersburg naar Amsterdam gehaald, waaronder topstukken van Henri Matisse, Picasso, Cees van Dongen en Maurice de Vlaminck. De nieuwe tentoonstelling opent zaterdag 6 maart en loopt tot 17 september.

Lees ook:Matisse tot Malevich in Hermitage Amsterdam
Lees ook:Topstuk uit kunstgeschiedenis in Hermitage Amsterdam
Lees ook:Kerstvakantie in de Hermitage
Lees ook:Tentoonstelling Peter de Grote in Hermitage Amsterdam
Lees ook:Koningin opent expositie Malevich in Stedelijk Museum Amsterdam

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hermitage is een hit

  1. Minute Maid

    Er wordt zo’n ophef over de Hermitage gemaakt waardoor mensen er heel wat van verwachten. Ik ben er op zaterdag 27 maart ’10 geweest en was er op een uurtje doorheen. Ben nochthans een liefhebber van kunst en musea. Een zware teleurstelling. Ik vond er niks aan, helemaal geen mooie stukken hangen er terwijl je wel weer even 15 euro moet neerleggen. Een zwak aftreksel van Sint Petersburg, waarom het die naam gekregen heeft is mij een compleet raadsel. Waarschijnlijk om mensen op een verkeerd been te zetten. De zoveelste toeristische attractie. Oja en die voorgevel, grandeur, maar even er doorheen en het blijkt een tuin, nou ja tuin, grasveld. Nee, het spijt me, dat hele museum stelt niks voor.

      /   Reply  / 
  2. erikfeenstra

    De voorgevel is onderdeel van het hele gebouw, dat inclusief tuin in de 17e eeuw werd opgericht als tehuis voor vrouwen. Het museum heet ‘Hermitage’, omdat het de dépendance is van de Hermitage in Sint Petersburg: niet ‘om mensen op het verkeerde been te zetten’. Ik ben zelf een grote fan van het museum: eindelijk weer wat nieuws in Amsterdam, met al die musea die jarenlang wegens verbouwing gesloten zijn. Toevallig was ik van plan om straks zelf naar de tentoonstelling te gaan. Een tip: neem een museumjaarkaart: voor 35 euro kan je een jaar lang bijna overal gratis naar binnen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>