Nederlands Filmfestival in Berlijn

headerBerlijn kan van zaterdag 27 september tot en met 5 oktober kennismaken met Nederlandse en Vlaamse films en popmuziek, tijdens het allereerste Flachlandfest, in samenwerking met het Nederlands Film Festival.

Onder de films die worden vertoond, waren er 13 goed voor een Gouden Kalf; de Berlijners kunnen ze zien in de jaren twintig bioscoop aan de Rosa Luxemburg Platz. Uit de competitie van dit jaar zijn twee films te zien: ‘Alles is liefde’ van Joram Lürsen en Dunya & Desie van Dana Nechuschtan. Andere films zijn onder andere ‘De Noorderlingen’ van Alex van Warmerdam, ‘Simon’ van Eddy Terstal en ‘Interview’ van Theo van Gogh. De laatste film opent het festival.

Het muziekprogramma bevat onder meer de Nederlandse bands Racoon, Voicst en de Vlamingen Mint en Mintzkov. Spinvis beleeft op 27 september haar debuut in Duitsland. Het Flachlandfest wordt de tegenhanger van 'Mitte Bitte!', het negendaagse Berlijn festival dat afgelopen maart voor het eerst in Utrecht plaatsvond. Toen werden moderne en klassieke Duitse films getoond en waren er Duitse concerten. De volgende editie staat gepland voor maart volgens jaar in Utrecht.

Lees ook:Nederlandse films vallen in de prijzen op Filmfestival Berlijn
Lees ook:Nederlands Film Festival 2017 – 20 t/m 29 september
Lees ook:Nederlands Film Festival 2010
Lees ook:Nederlands Film Festival 2011
Lees ook:Nederlands Film Festival Utrecht

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nederlands Filmfestival in Berlijn

  1. Pingback: Nederlands Film Festival Utrecht | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>