Nederlands Film Festival 2011

Woensdag 21 tot en met vrijdag 30 september 2011 vindt de 31e editie van het Nederlandse Film Festival (NFF) in Utrecht plaats (2013: klik hier). Woensdag vindt de opening plaats, met de première van ‘De bende van Oss’. Het NFF biedt films van eigen bodem van afgelopen jaar: 423 speelfilms, korte films en documentaires, waarvan 103 premières en 82 nominaties voor de Gouden Kalveren, de prijzen van het festival.

De Gouden Kalveren worden tijdens het Gala van de Nederlandse Film op de slotavond uitgereikt. Een jury beoordeelt en bekroont films in verschillende categorieën. Programma: zie website. Naast het filmprogramma zijn er seminars, gesprekken en discussies rond de Nederlandse film, workshops, bijeenkomsten en debatten. Het festival begon in 1981 op initiatief van regisseur Jos Stelling en liep tot 1994 onder de naam ‘Nederlandse Filmdagen’. In het begin was het vooral een onderonsje voor vaderlandse filmmakers op één locatie. Tegenwoordig is het een mega evenement met locaties in de hele stad.

Sinds 1994 wordt er ieder jaar een eregast uitgenodigd: dit jaar is dat producent Frans van Gestel (Alles is liefde, Zwartboek, Code Blue). Op het festival zijn tien films te zien die hem hebben geïnspireerd. Verder neemt hij deel aan allerlei evenementen en talkshows ewn worden zijn films vertoond. In 2007 presenteerde het festival de Canon van de Nederlandse Film.

Lees ook:Nederlands Film Festival 2010
Lees ook:Nederlands Film Festival Utrecht
Lees ook:Nederlands Film Festival 2015 in Utrecht
Lees ook:Nederlands Film Festival 2012 van start gegaan
Lees ook:Nederlands Film Festival 2014 in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>