Nederlandse films vallen in de prijzen op Filmfestival Berlijn

IMG_20160515_130041Op de 65e editie van de Berlinale, het Filmfestival van Berlijn, zijn vier Nederlandse films in de prijzen gevallen. Het relatiedrama ‘Zürich’ van Sascha Polak – met het acteerdebuut van zangeres Wende Snijders – werd door de Europese filmhuizen uitgeroepen tot beste inzending in het bijprogramma Forum (trailer: klik hier). De jeugdfilms ‘Nena’ en ‘Prins’ kregen speciale vermeldingen in het jeugdprogramma.

De korte documentaire ‘Giovanni en het waterballet’ van regisseur Astrid Bussink werd bekroond in de sectie Generatie Kplus. De film over een tienjarige jongen die wil deelnemen aan het NK schoonspringen, won eerder ook al prijzen, is eenproductie van onder meer de NCRV en wordt op 8 maart uitgezonden. De Nederlandse film was met elf inzendingen prominent aanwezig in Berlijn.

Lees ook:Nederlandse speelfilm wint filmprijs Berlijn
Lees ook:Go Short – Internationaal Short Film Festival Nijmegen
Lees ook:Zwartboek beste Nederlandse film
Lees ook:Gouden Roos voor EO-kinderprogramma
Lees ook:Europese Dag van de Korte Film in 15 Nederlandse filmtheaters

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>